Steunkousen

 

Therapeutisch elastische kousen of steunkousen worden altijd speciaal aangemeten. Dit gebeurt in één van onze vestigingen, of bij u thuis. Voor het bepalen van de juiste kwaliteit en de juiste pasvorm is het van belang dat er zeer nauwkeurig maten worden genomen van uw benen of armen. Dit gebeurt bij ons door deskundig personeel.
Voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen dient u vooraf een afspraak te maken.
De werking van de elastische kous is afhankelijk van de structuur van de kous. Daarom bieden wij diverse soorten kousen die ieder hun specifieke eigenschappen en mogelijkheden hebben. Ook voor armen zijn therapeutisch elastische kousen verkrijgbaar.
De werking van uw therapeutisch elastische kousen is beperkt. Daarom is het voor een goede behandeling van uw benen of armen van medisch belang dat de kousen periodiek worden vervangen. Per zorgverzekeraar is deze vervangingstermijn verschillend. Onze gediplomeerde medewerkers informeren u daar graag over.

Hulpmiddelen

Een eis voor een goed resultaat is dat de juiste kous consequent en op de juiste manier gedragen wordt. Zitten de kousen te los dan hebben ze geen functie en zitten ze te strak dan kunnen de kousen gaan knellen.
Dit kan naast uiterlijke kenmerken als rode striemen en blauwe tenen, ook veel pijn geven.
Er zijn verschillende hulpmiddelen die het aan- en uittrekken van de kous vergemakkelijken. Vitae beschikt over een uitgebreid assortiment van deze hulpmiddelen voor alle soorten kousen. Wij geven u graag uitleg bij het gebruik ervan.

Vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar

Therapeutisch elastische kousen worden meestal vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij kunnen voor alle zorgverzekeraars de aanvraag en financiële afwikkeling rechtstreeks regelen. Hiervoor heeft u een recept of machtigingsaanvraag van de behandelende arts nodig waarop uw medische indicatie duidelijk staat vermeld. Dit geldt alleen bij uw eerste aanvraag.
Met ingang van 1 januari 2008 is er een verplicht eigen risico ingevoerd bij de aanschaf van medische hulpmiddelen, waaronder therapeutisch elastische kousen. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Garantie

Wij garanderen, conform onze voorwaarden, gedurende 6 maanden de therapeutische functionaliteit van uw therapeutisch elastische kousen. Voor de pasvorm geldt een garantietermijn van een maand.
De garantiebepalingen zijn niet van toepassing op gebreken die veroorzaakt zijn door normale slijtage, onzorgvuldig gebruik of maatafwijkingen gedurende de garantieperiode.
Lees voor het onderhoud van uw therapeutisch elastische kousen de voorschriften die bij de kousen zijn bijgesloten. Ladders die ontstaan door onzorgvuldig aantrekken, scherpe nagels of ruwe eeltranden vallen niet onder de garantie.
In sommige gevallen is het mogelijk uw therapeutisch elastische kousen te laten repareren. U kunt ze via ons laten repareren; eventuele kosten van de reparatie zullen wij aan u doorberekenen. Alleen gewassen kousen kunnen ter reparatie worden aangeboden.

Diverse brochures rondom dit thema

Steunkousen
Spataderen


This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Sluiten