Reumatische voet

Bent u reumapatiënt, dan zijn uw voeten gevoeliger en meer kwetsbaar dan die van mensen zonder reuma. U kunt beter niet zelf experimenteren, maar uw voeten laten verzorgen door een professionele pedicure. Wij zijn aangesloten bij ProVoet, de landelijke organisatie voor de voetverzorging/pedicure, en zijn gespecialiseerd in de behandeling van Diabetische voet. Tevens zijn wij gecertificeerd via Procert. Wij kunnen u ook advies geven op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en schoenkeuze. Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij u doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Reumatische voeten vereisen extra zorg. Ze zijn vaak extra gevoelig door:
– gewrichtsontstekingen;
– slijmbeursontstekingen;
– slijtage in de gewrichten;
– standveranderingen.

Uw klachten
U kunt ongewenste eelt- en likdoornvorming krijgen omdat het vetkussen onder de bal van uw voet dunner wordt. Ook kan uw voet en/of tenen een afwijkende stand hebben of heeft u niet goed passend schoeisel. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, kunt u ook nagelafwijkingen krijgen zoals: – brokkelige nagels – eeltvorming onder de nagels – ‘schuurpapier’ nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en gespleten)  – nagelverkleuringen

Wat kunt u zelf doen?
Hoewel u voor de professionele verzorging een pedicure nodig heeft, kunt u zelf dagelijks enige voetoefeningen doen om uw gewrichten soepel te houden.

Meer informatie over dit thema.
Medisch pedicure
Schimmeldiagnostiek

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding

Heeft u graag persoonlijk advies?
Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag vrijblijvend advies en kunnen u informeren over de beste behandeling voor uw voeten.


This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Sluiten