Diabetische voet

Heeft u diabetes, dan kunnen uw voeten extra kwetsbaar zijn. Voetcomplicaties liggen op de loer. Deze behoren tot de meest ernstige en kostbare complicaties van diabetes. Wij zijn aangesloten bij ProVoet, de landelijke organisatie voor de voetverzorging/pedicure, en zijn gespecialiseerd in de behandeling van Diabetische voet. Tevens zijn wij gecertificeerd via Procert. Dankzij deze specialisatie kunnen wij diabetes patiƫnten optimaal van dienst zijn met behandelingen en adviezen.

De voeten van diabetes patiƫnten zijn extra kwetsbaar omdat:
– de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen;
– het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen;
– de voeten van stand kunnen veranderen.

Uw klachten
Wij adviseren u contact met ons op te nemen indien u kloven, eelt, likdoorns, blaren, wondjes en/of verkleuringen heeft. Een regelmatig bezoek aan de pedicure bevelen wij ten zeerste aan. U mag de genoemde klachten nooit zelf behandelen.

Voorkom klachten
Ook als u geen voetklachten heeft, is het raadzaam toch enkele malen per jaar voor een controlebehandeling naar een Diabetische voet-pedicure te gaan, zoals Vitae. Voorkomen is beter dan genezen. Naast de voetbehandeling, geeft onze pedicure u adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen. Zonodig adviseert zij u om contact op te nemen met de huisarts, specialist of podotherapeut.

Meer informatie over dit thema.
Medisch pedicure
Schimmeldiagnostiek

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding

Heeft u graag persoonlijk advies?
Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag vrijblijvend advies hoe u uw voeten het beste kunt verzorgen en bij welke behandelingen u baat heeft.

 


This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Sluiten