Behandelingen

Er zijn huidproblemen die niet eenvoudig kunnen worden verholpen. Daarvoor heeft u behandelingen nodig van de erkende en gediplomeerde medisch specialisten van Huidinstituut Vitae.

Tijdens de behandelingen speelt uw motivatie een grote rol, naast uiteraard onze zorgvuldig uitgevoerde behandelingen en de kwalitatief hoogstaande producten. Deze zijn dermatologisch getest, vrij van parabenen, parfumstoffen en kleurstoffen en zijn uiteraard niet op dieren getest.

Tijdens en na de behandelingen adviseren wij u ter ondersteuning van de behandeling en/of ter voorkoming van herhaling van de klacht. Ook evalueren wij de resultaten voortdurend. Dit alles om het ultieme doel te bereiken: een sterk verbeterde huid.

Heeft u graag persoonlijk advies?
Neem dan contact met ons op. Ook om de behandeling(en) van uw voorkeur te reserveren.


Acnetherapie

Wat is Acne?
Acne berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren en komt dan ook veelvuldig voor in het gelaat, op de rug en op het decolleté. Er zijn verschillende soorten. De meest voorkomende vorm is de jeugdacne. Het is bij acne van groot belang dat de huid goed schoon gehouden wordt. Meeëters en puistjes moeten zo snel mogelijk professioneel verwijderd worden, omdat anders littekens kunnen ontstaan. Wij helpen u graag om op een professionele manier de huid te reinigen. Met de diverse behandelmethoden kunnen wij er toe bijdragen dat de acne vermindert en littekens worden voorkomen.

Behandelmogelijkheden
– Acnebehandelingen (uitreinigen)
– Microdermabrasie
– Schrammek Active Clearing
– TCA – Camouflage
– Schrammek Green Peel (Aziatische peeling)
– Fruitzuurpeeling 30%, 50% en 70%
– Bindweefselmassage
– Ultra Geluid
– Schrammek Green Energy

Meer informatie over dit thema.
Acne
Fruitzuurpeelingen
Microdermabrasie
Rosacea
Active Clearing
Green peel
Green Energy
Bindweefselmassage
TCA peeling
Ultra Geluid
PCOS
Camouflage

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding

 


Bindweefselmassage

Wat is een bindweefselmassage?
Een bindweefselmassage is een massagetechniek waarbij de diepere huidlagen gemasseerd worden. De huid bestaat uit meerdere huidlagen: de opperhuid, lederhuid en het onderhuidsbindweefsel. Bij de bindweefselmassage masseren we de onderste huidlaag, waarbij de doorbloeding wordt gestimuleerd. Door een betere bloedcirculatie wordt de celstofwisseling goed op gang gebracht. Hierdoor vindt er een betere opname van werkstoffen en een betere afvoer van afvalstoffen plaats. Doordat er een celvernieuwing onstaat, als gevolg van de bindweefselmassage, worden de collagene en elastine vezels gestimuleerd. Elastine zorgt voor de elasticiteit en collageen voor de trekvastheid van de huid. De huidconditie kan dus aanzienlijk verbeteren. Door de bindweefselmassage wordt hyaluronzuur in de huid aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat de huid meer vocht kan vasthouden en dus meer volume kan krijgen. De bindweefselmassage kan voor verschillende doeleinden toegepast worden.

Wanneer kiest u voor een bindweefselmassage?
– littekens
– acne
– huidverslapping
– rimpels
– slechte doorbloeding
– volumeverlies

Wat mag u van een bindweefselmassage verwachten?
– Stimulatie huiddoorbloeding: verhoogde toevoer van zuurstof en voedingstoffen
– Verjonging van de huidstructuur
– Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
– Verbetering van de huidconditie
– Verbetering van de opname van werkstoffen
– Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
– Bevordering van de celdeling
– Betere huidteint, egale huid
– Vermindering van rimpels, kraaienpootjes, littekens en pigmentvlekken
– Betere huidweerstand

Meer informatie over dit thema.
Bindweefselmassage
Rimpels
Acne
Soft Touch
littekens
Pigmentvlekken
Couperose

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Bio Skin Jetting

Wat is Bio Skin Jetting?
Bio Skin Jetting is een natuurlijke manier om rimpeltjes en littekens te behandelen. Er komt geen inspuiting of operatie aan te pas. Rimpels en kleine littekens in het gezicht worden met deze techniek verminderd. De methode is ontwikkeld vanuit de subcutane (onderhuidse), incisieloze (zonder insnijding) chirurgie ter correctie van littekens en rimpels. De methode is gebaseerd op het vermogen van de huid om te regenereren. Door het gebied direct onder de rimpel of het litteken te activeren, wordt de huid aangespoord nieuw weefsel te vormen. Dit nieuwe weefsel bevat verse collagene en elastine vezels die de rimpel weer opvullen.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar? 
Met de Bio Skin Jetting wordt de leeftijd van de huid teruggebracht. Het natuurlijke verouderingsproces verloopt daarna geleidelijk en natuurlijk. Hoe lang het uiteindelijke resultaat aanhoudt, is sterk afhankelijk van erfelijkheid, conditie van uw huid en leefgewoonten. Negatieve invloeden zijn bijvoorbeeld zon, zonnebank, roken, alcohol en een tekort aan vitamines. U kunt het resultaat vasthouden als u een kleine nabehandeling laat uitvoeren zodra de rimpel weer gaat storen.

Uw voordelen:
– Geen inspuiting
– Geen lichaamsvreemde stoffen
– Snel zichtbaar resultaat

Wanneer kiest u voor een Bio Skin Jetting behandeling?
– Fijne mimische rimpeltjes
– Diepere rimpels
– Littekens

Meer informatie over dit thema.
Bio Skin Jetting
Rimpels
Acne
Littekens

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Camouflagetherapie

Wat is camouflage?
Camouflage bestaat uit het minder zichtbaar maken van huidaandoeningen met kleurafwijkingen door het aanbrengen van speciale camouflageproducten. Camouflage wordt toegepast bij littekens, spataderen, wijnvlekken, donkere en/of lichte vlekjes. Tijdens de camouflagetherapie leren wij u hoe u de storende plaatsen kunt camoufleren. Met de camouflageproducten kunt u zonder problemen zwemmen of in de sauna. Door een grote variatie aan kleuren in de camouflagecrème is het mogelijk om een onopvallende camouflage aan te brengen. De producten die worden gebruikt zijn watervast, veegvast en huidvriendelijk. Het accent bij camouflage ligt op het aanleren van het aanbrengen van de producten. Stap voor stap leren wij u de technieken, zodat u zelf dagelijks de camouflage kunt aanbrengen.

Wanneer kiest u voor een camouflage?
– pigmentvlekken
– acne
– spataderen
– wijnvlekken
– couperose
– verlies van pigment
– rosacea
– littekens
– vitiligo

Meer informatie over dit thema.
Acne
Soft Touch
Littekens
Pigmentvlekken
Couperose
Oedeem
Vitiligo
Alopecia areata
Wijnvlekken

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Coagulatiethearapie

Wat is coagulatietherapie?
Coagulatie is een techniek waarbij goedaardige huidaandoeningen worden weggebrand. Huidaandoeningen die voor coagulatie in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld steelwratjes (fibromen), spider naevi, bloedblaasjes, pigmentvlekken en couperose.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?  
Wij behandelen onderstaande huidaandoeningen met de ultra moderne T-away.

Behandeling couperose, spider naevi, bloedblaasje
Met de T-away coaguleren wij de vaatjes. Dit houdt in dat wij met een klein naaldje de vaatjes dichtbranden. U bent direct verlost van de vaatjes. Er ontstaan kleine korstjes en als deze verdwenen zijn, is het behandelde plekje ook minder. U dient er wel rekening mee te houden dat u meerdere behandelingen moet ondergaan om tot een bevredigend resultaat te komen.

Behandeling steelwratjes
Met de T-away coaguleren wij het wratje bij de wortel. Deze sterft hierdoor af en valt vanzelf, na een aantal dagen, van de huid. Aangezien dit soort wratjes vaak weer terugkomen, raden wij u aan de behandeling bij te houden.

Behandeling pigmentvlekjes
Met de T-away coaguleren wij het pigmentvlekje. Met een speciaal opzetstukje dat wij op de huid plaatsen, schrapen wij het pigment uit de huid. Als het korstje is verdwenen, is het pigmentvlekje weg of minder zichtbaar.

Meer informatie over dit thema.
Coagulatietherapie
Rosacea
Couperose
Pigmentvlekken
Soft Touch
Bindweefselmassage
Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Dermatografie/medische tatoeage

Wat is Dermatografie?
Dermatografie is het medisch tatoeëren van de huid. U kunt hierbij denken aan tepelhofreconstructie na een borstcorrectie, maar ook aan het inkleuren van littekens. Verder kunnen er bij mensen met Alopecia Areata wenkbrauwen of wimpers met een tatoeage worden aangebracht.

Wanneer kiest u voor dermatografie?
– Na een borstreconstructie
– Als u geen wenkbrauwhaartjes heeft
– Als u geen wimpers heeft
– Bij littekens
– Bij alopecia areata (plaatselijke kaalheid)

Veiligheid en GGD-licentie
Onze pigmenten voldoen aan de strengste Europese richtlijnen. Hierdoor zijn wij ook in het bezit van de GGD-licentie. Zonder deze licentie mag van de minister van Volksgezondheid geen permanente make-up aangebracht worden. De pigmenten die wij gebruiken zijn hypo-allergeen. Dat wil zeggen dat is getest of ze geen allergische reacties veroorzaken. Wij werken voor uw hygiëne en veiligheid met materialen die wij weggooien na gebruik.

Meer informatie over dit thema.
Dermatografie
Permanente make-up
Littekens
Alopecia areata

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Electrisch epileren

Wat is elektrisch epileren?
Elektrisch epileren is een beproefde methode. Reeds 45 jaar wordt deze methode succesvol toegepast om overbeharing duurzaam te verminderen. Bij elektrische epileren behandel je in een interval van twee keer per week tot soms eens per twee weken. Bij het elektrisch epileren is veel geduld vereist, van zowel de klant als de behandelaar. Je werkt tenslotte haartje voor haartje het gelaat af, maar de aanhouder wint. Hoeveel behandelingen u precies moet ondergaan, is nooit met zekerheid te zeggen. Elke huid is anders en het aantal behandelingen is uiteraard ook gerelateerd aan de hoeveelheid haartjes. Deze behandeling kan toegepast worden op alle haren (met uitzondering van donshaar), ongeacht de kleur. Daarnaast is het 100% veilig.

Wat is hirsutisme?
Hirsutisme is overbeharing bij de vrouw volgens mannelijk patroon. Dat houdt in dat je als vrouw baardgroei kunt ontwikkelen. Tevens zie je vaak haargroei rond tepelhof en vanaf de bikinilijn naar de navel. Deze haargroei wordt veroorzaakt door hormonen en dan met name de mannelijke hormonen. Hirsutisme komt ook voor bij vrouwen met PCOS (Polycysteus Ovaria Syndroom). De oorzaak van overbeharing ligt altijd bij een schommeling in de hormoonhuishouding. Denk hierbij ook aan de overgang (afname van vrouwelijke hormonen) of medicatie (hormoontabletten, antidepressiva en Prednison).

Wanneer kiest u voor een Elektrisch epileren?
– Overbeharing zowel rood, grijs, blond en zwart haar
– Incidentele haartjes
– Hirsutisme

Meer informatie over dit thema.
Elektrisch epileren
PCOS

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Fruitzuurpeeling

Wat is een fruitzuurpeeling?
Fruitzuurpeelingen zijn ontwikkeld om diep in de huid hun werk te kunnen verrichten. Deze peelingen komen tot aan de lederhuid. Daar vindt de celdeling plaats en kan er gecorrigeerd worden. Daarnaast werkt fruitzuur 30% liftend. Fruitzuurpeelingen hebben een natuurlijke samenstelling, maar de Ph-waarde ligt lager dan de Ph-waarde van uw huid. Hierdoor zal deze peeling de huid direct verdunnen als deze wordt aangebracht. De dode huidcellen worden opgelost en u krijgt een frisse en stralende huid. Doordat de peelingen zo diep in de huid komen, wordt de oorzaak van veel huidproblemen bij de wortel aangepakt. Hierdoor verdwijnen klachten en wordt de huid zichtbaar gladder en frisser.

Wanneer kiest u voor een fruitzuurpeeling?
– Acne
– Littekens
– Rosacea
– Rimpels
– Pigmentvlekken
– Grove poriestructuur
– In combinatie met de microdermabrasie
– In combinatie met de Rimpel Reductie Therapie werkt de peeling liften

Meer informatie over dit thema.
Elektrisch epileren
Acne
Soft Touch
Littekens
Rimpels
Pigmentvlekken
 Rimpelreductietherapie
Microdermabrasie

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Huidverzorging bij kanker

Hoe verzorgt u uw huid na chemotherapie of bestraling?
Wij willen u graag helpen de juiste keuze te maken bij het vinden van de juiste huidverzorging tijdens uw chemotherapie of bestraling. Daarnaast geven wij handige tips, hoe u het beste met uw huid kunt omgaan tijdens en na deze moeilijke en ingrijpende periode. Er zijn veel klachten die herkenbaar zijn voor kankerpatiënten en aan de orde van de dag zijn, zoals een droge huid door chemotherapie, schilferende hoofdhuid en haaruitval, droge, vervellende lippen, kloofjes op handen en voeten en infuuspijn in de arm. Omdat hierover niet vaak wordt gesproken, moet iedere kankerpatiënt zelf het wiel uitvinden. Wij hebben voor u een selectie gemaakt met producten die u kunnen helpen.

Huidverzorgingsproducten
De belangrijkste aspecten van huidverzorging zijn:
– Vrij van parabenen
– Vrij van minerale olie
– Vrij van parfumstoffen en kleurstoffen
– PH-waarde gelijk aan de huid (PH 4,6-5,2)
– Niet-PH-neutraal = PH 7

Behandelmogelijkheden
– Ultra Geluid
– Schrammek Soft Touch
– Lymfedrainage
– Lymfepress
– Lymfetaping
– Aromaplastiebehandeling Decléor
– Oedeemtherpie/lymfedrainage
– Aanmeten steunkousen
– Circaid

Meer informatie over dit thema.
Huidverzorging bij kanker
Soft Touch
Lymfedrainage
Oedeem
Lymfepress
Ultra Geluid
Circ-aid
Steunkousen

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Littekenbehandeling

Waarom littekenbehandeling?
Met behulp van de therapie kan littekenweefsel worden verminderd. Ook littekens die u al jaren heeft, kunnen wij behandelen. Afhankelijk van uw litteken(s) bepalen wij of de behandelingen uit peelings of andere methodes zullen bestaan.

Meer informatie over dit thema.
Littekens
Green Energy
Green peel
Fresh up
Fruitzuurpeelingen
Bindweefselmassage
Ultra Geluid
Microdermabrasie
TCA peeling
Micro Needling
Camouflage
Dermatografie
Rimpelreductietherapie

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Mesotherapie

Wat is Mesotherapie?
Mesotherapie is als anti-agingbehandeling redelijk nieuw, maar wordt sinds vele jaren toegepast in de medische wereld. Bij mesotherapie worden er speciale voedingstoffen door middel van veel oppervlakkige prikjes (micro needling) in de huid gebracht. Hiervoor gebruiken wij een speciaal apparaat. Door de technieken die Huidinstituut Vitae in huis heeft, kunnen wij uw huid behandelen op de vierkante millimeter. Zeer nauwkeurig en doeltreffend. Met mesotherapie kun je rimpeltjes, littekens en striae behandelen. Door de micro needling ontstaan kleine kanaaltjes, waardoor er een grotere opnamecapaciteit van werkstoffen in de diepere huidlagen kan worden gegarandeerd. Werkstoffen zoals hyaluronzuur, essentiële vitaminen, aminozuren en antioxidanten worden gebruikt om uw huid te verbeteren. Na de behandeling zal de huid sneller gaan vernieuwen, waardoor littekens, rimpels en oneffenheden vervagen. De huid wordt in zijn geheel gladder en egaler. U krijgt een frisse kleur en een gezonde uitstraling. Tevens zal de stofwisseling verbeteren, waardoor de oorzaak van de verouderingsverschijnselen wordt aangepakt. Mesotherapie in combinatie met een peeling geeft een aantoonbaar beter resultaat.

Wanneer kiest u voor mesotherapie?
Het doel van deze behandeling is een structurele en duurzame huidverbetering te bewerkstelligen. Tevens kunnen werkstoffen zoals hyaluronzuur en collageen in de diepere huidlagen worden ingebracht.
– vochttekort vanaf 20 jaar
– fijne lijntjes en rimpels
– huidverstrakking
– littekenverbetering
– pigmentvlekken
– volumeverlies
– conditieverbetering
– rokershuid
– in combinatie met een peeling krijgt u het beste resultaat

Meer informatie over dit thema.
Mesotherapie
Bio Skin Jetting
Micro Needling
Microdermabrasie
Green peel
Green Energy
Soft Touch
Rimpelreductietherapie

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Microdermabrasie

Wat is Microdermabrasie?
Microdermabrasie is een speciale methode van het slijpen van de huid. Het is op het ogenblik de meest populaire manier van huidverjonging vanwege de eenvoud en effectiviteit. In tegenstelling tot bepaalde chemische peelingen en laserbehandelingen vereist microdermabrasie geen narcose of plaatselijke verdoving. Een donkere huid, die niet geschikt is voor chemische peelingen en laserbehandeling, kan met microdermabrasie wél behandeld worden.

Wanneer kiest u voor microdermabrasie?
– rimpels
– lichte pigmentvlekken
– frisse teint
– verfijnen van poriestructuur
– littekens
– rokershuid
– acne

Meer informatie over dit thema.
Microdermabrasie
Littekens
Pigmentvlekken
Acne
Rimpels

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Micro Needling

Wat is Micro Needling?
Micro Needling is een behandelmethode waarbij de huid door middel van fijne naaldjes van chirurgisch staal wordt geperforeerd. Door de technieken die Huidinstituut Vitae in huis heeft, kunnen wij uw huid behandelen op de vierkante millimeter. Zeer nauwkeurig en doeltreffend. Met Micro Needling behandelen wij rimpeltjes en littekens, maar ook striae. Door de Micro Needling ontstaan kleine kanaaltjes waardoor er een grotere opnamecapaciteit van werkstoffen in de diepere huidlagen kan worden gegarandeerd. Na de behandeling zal de huid sneller gaan vernieuwen, waardoor littekens, rimpels en oneffenheden vervagen. De huid wordt in zijn geheel gladder en egaler. U krijgt een frisse kleur en een gezonde uitstraling.

Wanneer kiest u voor Micro Needling?
Het doel van deze behandeling is een structurele en duurzame huidverbetering te bewerkstelligen. Tevens kunnen werkstoffen zoals hyaluronzuur en collageen in de diepere huidlagen worden ingebracht.
– vochttekort vanaf 20 jaar
– huidverstrakking
– pigmentvlekken
– fijne lijntjes en rimpels
– littekenverbetering
– volumeverlies
– acne

Meer informatie over dit thema.
Micro Needling
Littekens
Pigmentvlekken
Acne
Rimpels

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Permanente make-up

Wat is Permanente make-up?  
Permanente make-up biedt vele voordelen ten opzichte van gewone make-up. In de eerste plaats is er natuurlijk het gemak. U staat ‘s morgens al op met een verzorgd uiterlijk en u hoeft niet meer aan de slag met eyeliner of wenkbrauwpotlood. Dat spaart tijd en voor sommigen een hoop geklieder. Het is een uitkomst als u problemen heeft met het aanbrengen van make-up. Bovendien is het erg handig als u allergisch bent voor make-up. Gemak is echter niet het enige pluspunt. Allerlei kleine schoonheidsfoutjes laten zich met gemak corrigeren. Sommige mensen hebben, door bijvoorbeeld veelvuldig epileren, geen wenkbrauwen meer. Het zal uw gezichtsuitdrukking verbeteren, ook al zijn de veranderingen subtiel. De ogen kunnen met een eyeliner geaccentueerd worden. Hierdoor krijgen ze meer uitdrukking.

Veiligheid en GGD-licentie
Onze pigmenten voldoen aan de strengste Europese richtlijnen. Hierdoor zijn wij ook in het bezit van de GGD-licentie. Zonder deze licentie mag van de minister van Volksgezondheid geen permanente make-up aangebracht worden. De pigmenten die wij gebruiken zijn hypo-allergeen. Dat wil zeggen dat is getest of ze geen allergische reacties veroorzaken. Wij werken voor uw hygiëne en veiligheid met materialen die wij weggooien na gebruik.

Wanneer kiest u voor permanente make-up?
– Ter verfraaiing van uw wenkbrauwen
– Om meer uitdrukking aan uw ogen te geven
– Als u geen wenkbrauwhaartjes heeft
– Als u geen wimpers heeft
– Bij littekens
– Bij alopecia areata (plaatselijke kaalheid)

Meer informatie over dit thema.
Permanente make-up
Dermatografie
Alopecia areata

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Rimpelreductietherapie(RRT)

Wat is Rimpel Reductie Therapie?
Rimpel Reductie Therapie is een massagetechniek waarbij de diepere huidlagen gemasseerd worden. Daar waar de bindweefselmassage stopt, gaat de Rimpel Reductie Therapie verder. Tevens wordt er bij de Rimpel Reductie Therapie standaard gewerkt met een fruitzuurpeeling, zodat de huid nog meer gestimuleerd wordt. Elke rimpel en probleemzone wordt intensief behandeld, waarbij er extra intensieve massagetechnieken worden toegepast. De huid bestaat uit meerdere huidlagen: de opperhuid, lederhuid en het onderhuidsbindweefsel. Bij de Rimpel Reductie Therapie masseren we de onderste huidlaag, waarbij de doorbloeding wordt gestimuleerd. Door een betere bloedcirculatie wordt de celstofwisseling goed op gang gebracht. Hierdoor vindt er een betere opname van werkstoffen en een betere afvoer van afvalstoffen plaats. Doordat er een celvernieuwing onstaat, als gevolg van de Rimpel Reductie Therapie, worden de collagene en elastine vezels gestimuleerd. Elastine zorgt voor de elasticiteit en collageen voor de trekvastheid van de huid. De huidconditie kan dus aanzienlijk verbeteren. Door de Rimpel Reductie Therapie wordt hyaluronzuur in de huid aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat de huid meer vocht kan vasthouden en dus meer volume kan krijgt. De Rimpel Reductie Therapie kan voor verschillende doeleinden toegepast worden.

Wanneer kiest u voor Rimpel Reductie Therapie?
– littekens
– huidverslapping
– rimpels
– slechte doorbloeding
– volumeverlies

Wat mag u van Rimpel Reductie Therapie verwachten?
– Stimulatie huiddoorbloeding: verhoogde toevoer van zuurstof en voedingstoffen
– Verjonging van de huidstructuur
– Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
– Verbetering van de huidconditie
– Verbetering van de opname van werkstoffen
– Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
– Bevordering van de celdeling
– Betere huidteint, egale huid
– Vermindering van rimpels, kraaienpootjes, littekens en pigmentvlekken
– Betere huidweerstand

Meer informatie over dit thema.
Rimpelreductietherapie
Bindweefselmassage
Rimpels
Microdermabrasie
Pigmentvlekken

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Schrammek Active Clearing

Wat is een Schrammek Active Clearing-behandeling?
De Active Clearing-behandeling werkt op onzuiverheden en bevat bestanddelen die de huid ontgiften. De behandeling zal de stofwisseling verbeteren, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en de talgklieren zullen kalmeren. Het betreft hier een 100% veilige peeling die het natuurlijke evenwicht van uw huid zal herstellen. De Active Clearing zorgt voor een frisse, stralende en vooral schone huid met een mooie teint.

Wanneer kiest u voor een Active Clearing?
– onzuivere huid
– acne
– rokershuid
– vette huid
– veel gerstenkorrels
– na een lang ziektebed

Meer informatie over dit thema.
Active Clearing
Acne
Littekens

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Schrammek Active Future

Wat is een Schrammek Active Future-behandeling?
Schrammek Active Future is een behandeling tegen een verslapte huid en een huid die rimpeltjes heeft. Uw huid verdient een opknapbeurt. Als de huid ouder wordt, zal de doorbloeding afnemen. De behandeling stimuleert deze weer. De producten die wij tijdens deze behandeling gebruiken, zijn zuiver en zonder chemische toevoegingen; het is een 100% veilige peeling. Daarnaast zal de huid sterk gereinigd worden, wat de celdeling en stofwisseling van de huid weer ten goede komt. De microcirculatie komt weer op gang. Deze behandeling is voor de man/vrouw die net iets meer verwacht van een gezichtsverzorging dan normaal. De huid wordt gelift en verstevigd.

Wanneer kiest u voor een Active Future?
– Huidversteviging en volume
– Fijne mimische lijntjes
– Frisse teint
– Verslapping van het kaakcontour
– Verfijning van de poriestructuur
– Slechte doorbloeding
– Preventief tegen huidveroudering
– Anti aging
– Lichte pigmentvlekken

Meer informatie over dit thema.
Active Future
Rimpels
Pigmentvlekken

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Schrammek Green peel energy

Wat is Schrammek Green peel Energy?
De Green peel Energy is een intensief stimulerende behandeling voor de stofwisseling en celdeling van uw huid. Dankzij een hoog gehalte aan koninginnenbrij, tarwekiemolie, jojoba-olie, vitaminen A, C en E wordt de huid geactiveerd. De haarvaatjes versterken en de stevigheid van het huidweefsel zal toenemen. De huid wordt intensief gevoed. De Green Energy is de milde versie van de Green Peel-behandeling. Deze behandeling kunt u perfect gebruiken om de resultaten van de Green Peel te behouden. De Green Energy is 100% veilig voor uw huid.

Wanneer kiest u voor Schrammek Green peel Energy?
– Rimpels
– Frisse teint
– Pigmentvlekken
– Huidversteviging en
-volume
– Littekens
– Acne
– Verfijnen van de poriestructuur

Meer informatie over dit thema.
Green Energy
Green peel
Fresh up
Acne
Littekens
Rimpels
– Pigmentvlekken

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Schrammek Green peel Classic

Wat is een Schrammek Green Peel Classic behandeling?
Een Green Peel Classic is een peeling waarbij 48 kruiden in de huid worden gemasseerd. Hierdoor ontstaat een warmte van ongeveer 45 graden, waardoor de huid zal gaan vervellen. De methode is biologisch en de kruiden zijn zuiver en zonder chemische toevoegingen. Het is een 100% veilige peeling. Het gevolg is een beter uitziende huid met een frisse teint. De speciale massage, die de huidcoach met de Green Peel-kruidenmengsel uitvoert, zal het volgende voor uw huid bewerkstelligen:

• Sterke doorbloeding: de intensivering van de doorbloeding leidt tot een activering van de stofwisseling en tot zuivering van uw huid.
• Verbetering van de microcirculatie: door de verbetering van de bloedcirculatie in de capillaire vaten tussen de opperhuid en de lederhuid, ontstaat er een verhoogde opnamecapaciteit van de huid van zuurstof en voedingsstoffen. • Loskomen van de huidlagen over de gehele oppervlakte (epidermabrasie): daardoor wordt de groeizone van de huid voor nieuwe vorming van cellen gestimuleerd. Er volgt een versterkte regeneratie van de opperhuid en lederhuid.
• Nieuwe vorming van lichaamseigen collageen: dit leidt tot een verbetering van de huidkwaliteit, -kleur en -reliëf. De huid spant weer aan, de rimpels vervagen en het verwijdert of vermindert littekens.
• Comedolitische werking: bij acne en een onzuivere huid wordt de verhoorning bij de uitgang van de talgklier verminderd en zo wordt de nieuwe vorming van meeëters verhinderd of verminderd. Bestaande meeëters worden losgemaakt en vrijgelegd waardoor de talgklier de afvalstoffen kan afvoeren. De verhoogde doorbloeding bevordert de genezing van onderhuidse ontstekingen en puistjes. Er volgt een versneld herstel van ontstoken efflorescenties (huiduitslag) en ook van oude, diepliggende knobbels en infiltraten. Circa drie tot vier dagen later laat de oude huid los. Op de vierde of vijfde dag na de Green Peel-behandeling volgt een nabehandeling waarbij de huidcoach overgebleven schilfertjes van de gepeelde huid verwijderd.

Na de peeling blijft de huid bijzonder geschikt voor opname van verzorgende werkzame stoffen en u ondersteunt hiermee de totale behandeling.

Wanneer kiest u voor een Green Peel Classic?
– Acne
– Frisse teint
– Fijne mimische rimpels
– Huidversteviging en volume
– Littekens
– Slechte doorbloeding
– Pigmentvlekken
– Verfijning van de poriestructuur

Meer informatie over dit thema.
Green peel
Acne
Littekens
Rimpels
Pigmentvlekken

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Schrammek Hydra Force

Wat is een Schrammek Hydra Force Behandeling?
De Hydra Force is erop gericht om de huid te hydrateren. Daarnaast zal de behandeling de huid verstevigen en ontspannen. Het vochtgehalte van een huid bepaalt mede hoe snel een huid gaat verouderen. Naarmate u ouder wordt, zal de huid droger/vochtarmer worden. De producten die tijdens deze behandeling gebruikt worden, zijn zuiver en zonder chemische toevoegingen; het is een 100% veilige behandeling.

Hoe weet u of uw huid een vochttekort heeft?
Test dit eenvoudig door uw huid licht op te drukken. Verschijnen er vervolgens fijne craquelé lijntjes (fijne nerfjes) dan is er sprake van een vochttekort. Helaas leven wij in een klimaat en zijn onze leefomstandigheden dusdanig dat onze huid vaak een vochttekort heeft. Als je dan bedenkt dat dit de nummer-1 oorzaak is van huidveroudering en het verdiepen van de rimpels, is het belangrijk deze behandeling regelmatig uit te laten voeren. Vanaf elke leeftijd kunt u deze behandeling laten uitvoeren. Met deze behandeling bent u te allen tijde verzekert van een gezonde en stralende huid.

Wanneer kiest u voor Hydra Force?
– Vochttekort in de huid
– Frisse teint
– Fijne mimische rimpeltjes
– Huidversteviging en volume
– Verfijnen poriestructuur
– Rokershuid
– Preventief tegen huidveroudering
– Vochtverlies

Meer informatie over dit thema.
Hydra Force
Rimpels

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Schrammek Soft Touch

Wat is een Schrammek Soft Touch-behandeling?
De Soft Touch-behandeling is gericht op het kalmeren en het herstellen van de huid. Tevens bouwt deze behandeling de natuurlijke weerstand van uw huid weer op. Een onrustige, vaak rode huid die snel reageert, is kenmerkend voor een couperose of rosacea huid. Deze huid laat zich vaak maar moeizaam behandelen. De producten die tijdens deze behandeling gebruikt worden, zijn zuiver en zonder chemische toevoegingen. Het is een 100% veilige behandeling die erop is gericht om de huid te kalmeren en te helpen herstellen. U zult merken dat na uw huid na deze behandeling is veranderd. De haarvaatjes gaan weer beter functioneren en uw huid zal minder snel reageren.

Wat mag u van een Soft Touch-behandeling verwachten?
Deze behandeling werkt op basis van melkeiwitten die het bacterieleven op en in uw huid zullen stabiliseren. Verder worden er, door middel van een lymfedrainage, afvalstoffen afgevoerd. Hierdoor zal de huid beter en vooral sneller herstellen. Direct na de behandeling ervaart u een heerlijk fris gevoel. De huid voelt koel aan en is minder rood dan voorheen.

Wanneer kiest u voor een Soft Touch?
Rosacea  De huid is minder rood en de ontstekingen nemen snel af. Couperose  De huid is minder rood en de rode adertjes zijn minder zichtbaar. Eczeem  De huid voelt zacht en gevoed aan. Het droge, jeukerige en trekkerig gevoel is verdwenen. Psoriasis  De huid voelt zacht en soepel aan. De roodheid is verdwenen. Acne  De huid is minder rood en de ontstekingen nemen snel af.

Wanneer kiest u voor een Soft Touch?
– rosacea – acnehuid
– allergische en gevoelige huid
– eczeem – psoriasis
– na chemo of bestraling
– couperose
– na verbranding door de zon

Meer informatie over dit thema.
– Rosea Soft
Rosacea
– Acne
Couperose
 Psoriasis
Eczeem
Ultra Geluid
Gevoelige of allergische huid
Huidverzorging bij kanker
Verstandig Zonnen

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Shiatsu

Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het gelaat. Daarnaast geeft shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking. Een zo belangrijk aspect nu de medische zorg zo hi-tech en gespecialiseerd is geworden. Het hectische dagelijkse leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen.

Waar is een shiatsu-behandeling goed voor?
– tegen stress
– tegen depressiviteit
– om de geest in harmonie te brengen op fysiek, emotioneel, psychologisch
– en spiritueel vlak
– zorgt voor een meer positieve gedachtegang

Meer informatie over dit thema.
Shiastsu
Acne

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


TCA Peeling

Wat is een TCA-peeling?
Een TCA-peeling is een zeer intensieve peeling met een sterk verfrissend effect. Niet te verwarren met een Fruitzuur- of Salicylzuurpeeling. Wanneer de huid onregelmatig van structuur is en oneffenheden vertoont, kan een TCA-peeling worden uitgevoerd. TCA staat voor Trichloorazijnzuur. Wij werken met een percentage van 25% Trichloorazijnzuur. Deze stof lost de ‘watermantel’ van de eiwitstructuren in de huid op. Hierdoor zullen de oppervlakkige huidlagen afschilferen en ontstaat er een compleet nieuwe, frisse huidlaag. De nieuwe huidlaag vormt zich onder de ‘oude’ behandelde huidlaag. Men kiest in het algemeen voor deze peeling bij littekens, fijne rimpeltjes, acne en overpigmentatie. Doordat de peeling zo diep in de huid komt, wordt de oorzaak van veel huidproblemen bij de wortel aangepakt. Hierdoor verdwijnen klachten en wordt de huid zichtbaar gladder en frisser.

Wanneer kiest u voor een TCA-peeling?
– diepe rimpels
– pigmentvlekken
– littekens
– acne
– sterk verouderde huid

Meer informatie over dit thema.
TCA peeling
Rimpels
Pigmentvlekken
Acne
Littekens
Verstandig Zonnen

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Ultra Geluid

Wat is Ultra Geluid?
Ultra Geluid werkt met geluidstrillingen. De celletjes komen door de trilling losser in de huid te liggen waardoor voedingstoffen beter kunnen doordringen in de huid en afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. Ultra Geluid is afkomstig uit de medische wereld en wordt ook toegepast bij een echoscopie. De geluidsgolven die gebruikt worden, zijn hoogfrequent en komen 1 tot 3 centimeter diep in de huid. Hierdoor is deze behandeling ook bijzonder geschikt om vocht af te voeren uit uw huid. Denk hierbij aan wallen, na een operatieve ingreep of aan het verminderen van roodheid. Naast het insluizen van werkstoffen kunnen wij ook intensief reinigen met Ultra Geluid. De Skin Scrubber is hiervoor ontwikkeld. Doordat het apparaat een afgevlakte kop heeft, kunnen wij perfect de moeilijk bereikbare plekjes uitreinigen, zoals rondom de neus, de neusbrug en de kin. Deze behandelvorm wordt meestal als aanvulling bij uw behandeling toegepast, maar is ook perfect geschikt om een zeer reactieve huid te kalmeren.

Wanneer kiest u voor Ultra Geluid?
Het doel van deze behandeling is een structurele en duurzame huidverbetering te bewerkstelligen. Tevens kunnen werkstoffen, zoals hyaluronzuur en collageen, in de diepere huidlagen worden ingesluisd.
– gedehydrateerde huid
– fijne lijntjes en rimpels
– huidversteviging en lifting
– allergie
– rosacea
– acne
– wallen
– couperose
– eczeem

Couperose, Rosacea, Eczeem, Acne
e doelstelling is de huid rustiger te maken, roodheden af te laten nemen, ontstekingen te laten herstellen en afvalstoffen af te voeren.  Gedehydrateerde huid  Door middel van speciale serums zoals een hyaluronzuur (vochtbinder) wordt het vochttekort aangevuld.  Allergieën  De doelstelling is werken aan de weerstand van de huid. Als de huid voldoende weerstand heeft opgebouwd, zal hij minder reageren.

Meer informatie over dit thema.
Ultra Geluid
Rimpels
Pigmentvlekken
Acne
Rosacea
Eczeem
Gevoelige of allergische huid
Huidverzorging bij kanker
Littekens

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Verstandig zonnen

Het belang van een goede bescherming
Geniet van de zon, maar zon verstandig. Ruim 40% van de volwassen Nederlanders beschermt zich niet goed tegen de zon als ze bijvoorbeeld naar het strand of zwembad gaat. Tussen 1989 en 2006 is het aantal patiënten toegenomen dat in Nederland met huidkanker gediagnosticeerd wordt: van ongeveer 15.000 naar ongeveer 36.000 patiënten per jaar. Dit is meer dan een verdubbeling.

Type straling
De straling van de zon is opgedeeld in UV-A, UV-B en UV-C. De UV-A straling versnelt het verouderingsproces in uw huid en UV-B kan uw huid verbranden. Het is daarom van groot belang dat u een zonnebrandproduct aanschaft waarin zowel UV-A- als UV-B-filters zijn verwerkt. UV-C wordt volledig geabsorbeerd door de ozonlaag.

Welke factor is het meest geschikt? 
Een product met een SPF 30 beschermt uw huid voor 98% tegen zonschade. Een SPF 50 beschermt u slechts 1% meer. Er zijn echter wel veel meer chemische stoffen aan dit product toegevoegd die schadelijk voor uw huid kunnen zijn. Tevens verhogen deze stoffen de kans op allergische reacties en is het product vaak vele malen duurder dan de SPF 30-variant. Om de bescherming continu op hetzelfde niveau te houden, is het belangrijk dat u elke twee uur het product opnieuw aanbrengt.

Meer informatie over dit thema.
Verstandig Zonnen
Soft Touch

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele vergoeding


Er zijn huidproblemen die niet eenvoudig kunnen worden verholpen. Daarvoor heeft u behandelingen nodig van de erkende en gediplomeerde huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten van Huidinstituut Vitae.

Tijdens de behandelingen speelt uw motivatie een grote rol, naast uiteraard onze zorgvuldig uitgevoerde behandelingen en de kwalitatief hoogstaande producten. Deze zijn dermatologisch getest, vrij van parabenen, parfumstoffen en kleurstoffen en zijn uiteraard niet op dieren getest.

Tijdens en na de behandelingen adviseren wij u ter ondersteuning van de behandeling en/of ter voorkoming van herhaling van de klacht. Ook evalueren wij de resultaten voortdurend. Dit alles om het ultieme doel te bereiken: een sterk verbeterde huid.

Heeft u graag persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Ook om de behandeling(en) van uw voorkeur te reserveren.


This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Sluiten